EVERYTHING ABOUT TüP BEBEK TEDAVISI ÖNCESI YAPıLMASı GEREKENLER NELERDIR?

Everything about Tüp Bebek Tedavisi Öncesi Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Everything about Tüp Bebek Tedavisi Öncesi Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Blog Article

Embriyo dondurma işlemi, tüp bebek kliniğinin başarısını değerlendirmede önemli bir göstergedir. Bir merkezin ne kadar başarılı olduğu, embriyo dondurma oranları ve dondurulmuş embriyolarla elde…

Sperm sayısında şiddetli azlık varsa mutlaka hormon testleri ve genetik analiz yapılması gerekir. Hormon düzeylerindeki anormallikler düzeltilerek sperm sayısında düzelme sağlanmaktadır. Sperm yokluğu durumunda yumurta toplama gününde spermler testislerden biyopsi yöntemiyle elde edilebilmektedir. 

Tüp bebek tedavisinin yan etkileri genellikle hafiftir ve nadiren tıbbi olarak tehlikeli olabilirler. Tüm olası yan etkileri anlamak, ortaya çıkabilecek herhangi bir sorunla başa çıkmanıza gardenımcı olacak ve ciddi sorunlara dikkat etmenizi sağlayacaktır.

Tüp bebek tedavisinde transfer edilen embriyo şayet yanlış bir bölgeye yerleşir ise dış gebelik gerçekleşebilir. Bu durumda embriyo transferinden iki hafta sonra yapılan ultrason kontrolünde tespit edilir.

Kilonun fazla olması ve insülin direnci tüp bebek tedavisinde hamile kalma şansını azalttığı gibi gebelik sırasında anne adayı ve bebeğin sağlığını olumsuz etkileyip gebeliğin ve doğumun zor geçmesine neden olabilir.

Ayrıca yeterli kemiğe sahip olmayan ağızlarda kemik greftlemesi veya fazladan kemik çıkıntılarına sahip kişilerde alveoplasti gibi kemik düzeltme prosedürleri zaman alır.

Düşük yumurta reservi yumurtalıkların sınırlı sayıda veya tüp bebek süreci kadınlar kulübü kalitede yumurta üretme kapasitesine sahip olduğu anlamına gelir ve tüp bebek tedavisinin başarısını olumsuz etkileyebilir.

Bu nedenle Avrupa İnsan Üremesi ve Embriyoloji Derneği’nin 2002’de düzenlemiş olduğu bir toplantı sonrasında çoğul gebelikler tüp best website bebek tedavisinin komplikasyonu olarak kabul edilmiş ve yeni düzenlenecek tedavi planlarının bu komplikasyonu önlemek üzere geliştirilmesi gerektiği vurgulanmıştır.

Tüp bebek tedavisi için anne adayının adet kanaması sonrasında hormon tedavisine başlanır. Hormon tedavisi sürecinde anne adayının yumurtalarının gebelik için yeterli olgunluğa taşınması sağlanır.

Aktif Dinleme: Herhangi bir sebeple başvuran kişinin dinlenebilmek ve anlaşılabilmek için orada olduğu unutulmamalı, görüşme sırasında danışanın söylediklerini aktif şekilde dinlemek gerekir. Aktif dinleme bilgilerin daha doğru şekilde toplanması sürecini destekler.

Baş ağrısı: Bazı kadınlar hormon ilaçlarını kullanırken baş ağrısı yaşayabilirler. Bu baş ağrıları genellikle hafif veya orta şiddettedir.

Bütün bu aşamalardan sonra tedavi amaçlı yapılan operasyonlar tamamlanmış olsa da süreç hamilelik aşamasından bebeğin doğum aşamasına kadar devam eder. Bebeğin sağlıklı bir şekilde doğması tüp bebek tedavisinin başarılı olduğunu gösterir.

Tüp bebek uygulamalarında belirli bir tüp bebek tutması için ne yemeli sayı ve hareketlilikteki spermlerin verimli olarak kullanılabildiği “in vitro fertilizasyon-IVF”, yani seçilmiş hareketli spermlerin yumurta hücreleri ile ayni ortama konduğu ve doğal döllenme sürecine bırakılması tekniğinin kullanıldığı vakalarda yapılan çalışmalar, spermin dölleme başarısı ile sperm şekil bozukluklarının şiddeti arasında bir ilişki olduğunu göstermiştir.

Kişisel bilgileri etik olarak gizli tutmak zorunludur. Ruh sağlığı uzmanları hasta veya danışanın mahremiyetini ve gizliliğini, görüşme esnasında edinilen bilgileri yasal ve etik kurallara uygun bir şekilde saklamak ve paylaşmamakla yükümlüdürler. Hasta ya da danışanın bilgileri sadece tedavi için gerekli kişilerle paylaşılabilir.

Report this page